Hírek

Átadták az idei Gödöllői Irodalmi Díjakat

Átadták az idei Gödöllői Irodalmi Díjakat

Június 2-án, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban átadták az idei Gödöllői Irodalmi Díjakat. Fülöp Attiláné, a könyvtár igazgatója emlékeztetett rá, hogy 89 éve rendezték meg Magyarországon először a könyvhetet, ahol az írók és az olvasók az utcán találkozhattak. Gödöllő kicsit mindig megelőzi az országos rendezvényt. A helyi programok kiemelkedő eseménye a Gödöllői Irodalmi Díj átadó ünnepsége.
A könyvtár a Gödöllői Ottlik Körrel közösen írja ki a kezdetektől a pályázatot a polgármester és a címzetes főjegyző védnökségével.
A pályázatot idén a Borda Réka költő, Czigány György József Attila-díjas költő és Kemény István József Attila-díjas költő alkotta zsűri bírálta el.
Az igazgató köszönetet mondott Istók Annák, aki nemcsak kitalálta a pályázatot, hanem azt folyamatosan működteti is.
L. Péterfi Csaba, Gödöllő város kommunikációs igazgatója méltatta a könyvtár szerepét a gödöllői irodalmi élet szervezésében. Az IRKA – a Gödöllői Irodalmi Kerekasztal – tagjainak lelkesedése nem csökkent, hanem egyre többen írnak verset és prózát. Bejelentette, hogy az önkormányzat az eddigi évi 300 ezer forint támogatást jövőre megduplázza e műhely számára.
Istók Anna elmondta, hogy a Gödöllői Irodalmi Díj pályázat tematikája idén is a város tematikus kulturális évéhez igazodott. Ezért – lévén 2018 az ifjúság éve Gödöllőn –, már 14 éves kortól lehetett nevezni. Az IRKA célja kezdetektől fogva a tehetségkutatás. Készülő jubileumi kiadványukban 50 szerző művei jelennek meg.
Borda Réka elmondta, hogy 49 pályázó adott be 31 novellát és 53 verset. Jó minőségű, változatos pályaművek érkeztek be.
Vers kategóriában a könyvtár különdíját nyerte Fehér Erika. Első helyezett Győrfi Laura, második Földvári Ármin, harmadik Galló Kovács Zsuzsanna lett.
Próza kategóriában Szabados Bettina nyerte a Gödöllői Ottlik Baráti Kör különdíját. Első lett Mandák Emese, második Szolnoki Irma, harmadik Vargáné Jánosházi Éva.
A díjakat Fülöp Attiláné igazgató, L. Péterfi Csaba, Gödöllő város kommunikációs igazgatója és Dombóvári László, a Gödöllői Ottlik Kör alapítója adta át.

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content