Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Barokk est gödöllői színekkel

2018_08_barokk01

A Gödöllői Kamarazenekar, Szentes Anna szopránénekes és Juniki Spartakus hegedűművész, egyben a zenekar koncertmestere idézte fel a barokk kor muzsikáját szombaton a királyi kastély Barokk Színházában. Bach, Vivaldi, Händel és Rameau szerzeményei csendültek fel hiteles környezetben a nyárzáró programok sorába illeszkedő Barokk Esten a közönség nagy tetszését kivívva.

Szentes Anna ebben az évben vehette át kitüntetéses énekművész mesterdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Zenei tanulmányait mindössze négy évesen kezdte a gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskolában, zongoristaként. 2014-ben csembaló diplomát szerzett, ennek köszönhetően otthonosan mozog a barokk zenei műfajok és stílusok között. A 2017-2018-as tanévben a Brüsszeli Királyi Zeneakadémia Erasmus ösztöndíjas hallgatója, ahol 2018 őszétől Campus Mundi ösztöndíjasként folytathatja tanulmányait. Fellépett számos alkalommal Budapest jelentős koncerttermein és templomain kívül Belgiumban és Franciaországban is. Önálló dalestjei mellett különböző kamaraformációkkal, barokk együttesekkel, illetve szimfonikus zenekari koncertek szólistájaként is gyakran hallhatjuk.

Juniki Spartakus hegedűművész évekig elismert zenekarokban volt koncertmester: a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusoknál és a Concerto Budapestnél valamint a Salzburger Kammerphilharmonie szólamvezetője volt.  Jelenleg a Gödöllői Szimfonikus Zenekar koncertmestere és a Chopin Zeneiskola tanára. Zenében való elmélyültsége és letisztult játékának érzékenysége magával ragadó; a sokszor játszott remekműveket képes új oldalról megmutatni.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás