Hírek

Dr. Krassay Lászlóé az idei Bárdy Péter-díj.

Dr. Krassay Lászlóé az idei Bárdy Péter-díj.
Ebben az évben dr. Krassay László erdőmérnök, Gödöllő város egykori alpolgármestere, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub alapító tagja kapta a Bárdy Péter-díjat. A Török Ignác Gimnázium egykori tanára, majd a Premontrei Szent Norbert Gimnázium igazgatója emlékére létrehozott díjat kedden este adták át az Erzsébet Királyné Szálloda dísztermében.
A díjat ifj. Bárdy Péter és édesanyja, Bárdy Péterné adta át Krassay Lászlónak, aki a tőle megszokott szerény szavakkal mondott köszönetet, amiért a díjat létrehozó Bárdy Péter Baráti Kör kuratóriumának ebben az évben rá esett választása. “Becsület, tehetség, szeretet” – ezekkel a szavakkal jellemezte Bárdy Péter pedagógusi és közösségteremtő munkásságát Krassay László.
Az ünnepségen Nádori Gergely, a Bárdy Péter Baráti Kör egyik alapító tagja mondott köszöntőt, Karasz Gyöngyi tanárnő, Bárdy Péter egykori törökös kollégája és jóbarátja pedig megható szavakkal emlékezett vissza a 2016 decemberében elhunyt iskolaigazgatóra.
A díjazottat ifj. Bárdy Péter méltatta, valamint Wisznovszky Tamás és Gémesi Márta, a Premontrei Gimnázium egykori diákjai szavaltak el egy-egy verset. Az ünnepség elején a Chopin Zenei AMI diákjai (Kristóf Kata, Kőműves Mária, Csuja Gellért, Kertész Mátyás) adtak elő egy vonósnégyest.
A tavaly alapított díjat első alkalommal dr. Fábri Mihály és Vancsó Imréné vehette át.
Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content