Hírek

Fekete Dió díjat kapott Kovács Balázs

Fekete Dió díjat kapott Kovács Balázs

Gödöllő Város Önkormányzata Fekete Dió díjat kapott Kovács Balázs

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4-ét Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 358 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. Az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat – elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket. Szintén ekkor kerül átadásra a Pest Megye Díszpolgára cím, amit idén Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó vehetett át, valamint a Pest Megyei Népművelők Egyesülete által adományozott Fekete Dió díj, amivel Kovács Balázst, a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatóját és Dénes-Varga Zsuzsannát, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit kft. Pest Megyei Iroda vezetőjét tüntették ki.
Az 1996-ban alapított Fekete Dió díjat, amely a Vármegyeháza Díszudvarában egykor állt fáról kapta a nevét, azok a közművelődési szakemberek nyerhetik el minden évben, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak. A díjat Tapodi Katalin, a Pest Megyei Népművelők Egyesületének elnöke és Szerenka Tibor, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke adták át.
Kovács Balázs 1999 óta a művészeti pálya, az oktatás, a művelődésszervezői és a vezetői feladatok mellett művészeti menedzserként is tevékenykedik, koprodukciókban színpadi műveket hozott létre.
2011-ben különleges kihívásként az Európai Uniós elnökségi ülések időszaka alatt a sajtóközpont vezetésében vehetett részt munkatársaival. 2013 óta befogadó színházként is működik a Művészetek Háza. Kovács Balázst idén megválasztották a „Gödöllő 2023 – Európa Kulturális Fővárosa” pályázat művészeti vezetőjének. Fesztiválok és kiemelkedő események ötletgazdája, szervezője, megvalósítója; aktív résztvevője Pest megye kulturális közéletének, a megyei szakmai szervezet több rendezvényének otthont adója.

Gödöllő Város Önkormányzata Fekete Dió díjat kapott Kovács Balázs

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content