Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Fekete Dió díjat kapott Kovács Balázs

2017_12_dio1

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4-ét Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 358 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. Az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat – elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket. Szintén ekkor kerül átadásra a Pest Megye Díszpolgára cím, amit idén Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó vehetett át, valamint a Pest Megyei Népművelők Egyesülete által adományozott Fekete Dió díj, amivel Kovács Balázst, a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatóját és Dénes-Varga Zsuzsannát, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit kft. Pest Megyei Iroda vezetőjét tüntették ki.
Az 1996-ban alapított Fekete Dió díjat, amely a Vármegyeháza Díszudvarában egykor állt fáról kapta a nevét, azok a közművelődési szakemberek nyerhetik el minden évben, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak. A díjat Tapodi Katalin, a Pest Megyei Népművelők Egyesületének elnöke és Szerenka Tibor, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke adták át.
Kovács Balázs 1999 óta a művészeti pálya, az oktatás, a művelődésszervezői és a vezetői feladatok mellett művészeti menedzserként is tevékenykedik, koprodukciókban színpadi műveket hozott létre.
2011-ben különleges kihívásként az Európai Uniós elnökségi ülések időszaka alatt a sajtóközpont vezetésében vehetett részt munkatársaival. 2013 óta befogadó színházként is működik a Művészetek Háza. Kovács Balázst idén megválasztották a „Gödöllő 2023 – Európa Kulturális Fővárosa” pályázat művészeti vezetőjének. Fesztiválok és kiemelkedő események ötletgazdája, szervezője, megvalósítója; aktív résztvevője Pest megye kulturális közéletének, a megyei szakmai szervezet több rendezvényének otthont adója.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás