Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Figyelem! Újabb csalási forma szedi áldozatait a térségben!

rendorseg_logo-nagy23

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság Gödöllői Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy elszaporodtak az Önkormányzati, illetve egyházmegyei sértettek sérelmére elkövetett úgynevezett „business e-mail compromise” (kisiklatásos csalás) bűncselekmények, melynek a lényege a következő:

A sértettek részére, egyébként gazdasági kapcsolatban álló cég nevében, de megtévesztő hasonlóságot mutató, vagy gmail.com-os tartományból érkező e-mail-t küldenek, melyben a gazdasági partner bejelenti, hogy bankszámlaszáma megváltozott.
Volt rá példa, hogy egy ilyen e-mail-t megelőzött egy megerősítő telefonhívás is, melyben megtévesztőleg, magát a gazdasági partner pénzügyi előadójának kiadó ismeretlen személy szóban is közölte a fenti információt a bankszámlaváltozásról.

A rendőrség kéri, fokozottabb figyelemmel kísérjék az ilyen jellegű megkereséseket! Célszerű személyesen és/vagy telefonon az adatokat visszaellenőrizni azon a telefonszámon, ami az adott szervezettel eredetileg kapcsolattartóként lett feltüntetve.

A rendőrség kéri, hogy akinek a részére hasonló tartalmú megtévesztő e-mail érkezik, úgy azt jelentsék a Gödöllői Rendőkapitányságon a godollork@pest.police.hu e-mail címen!

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás