Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Katona Szabó Erzsébet és Frank De Lentdeckerrel közös kiállítása Kölnben

2017_12_koln01

Natural címmel nyílt meg Kölnben Katona Szabó Erzsébet társkiállítása, aki a DD55 Galériában a belga Frank De Lentdeckerrel közösen mutatkozott be.
Mint az a megnyitón elhangzott, bár a két művész egymástól távol él, más technikával és más anyagok felhasználásával dolgoznak, műveik mégis rendkívüli módon összeillenek, szinte kiegészítik egymást.
Mindkét alkotónál fontos szerepet játszik a természet közelsége, hiszen Katona Szabó Erzsébet bőrt, Frank De Lentdecker pedig féldrágaköveket használ papírra készített műveihez.
Ha egy átlag embernek a bőrről beszélünk, elsőnek biztosan nem a művészet jut az eszébe. Katona Szabó Erzsébet alkotásait azonban a légiesség és lágyság jellemzi, az áttetsző anyag sokkal inkább emlékeztet a finom csipkére, mint a kemény bőrre.
Szintén közös a két művész alkotásaiban, ahogy mindketten a fénnyel játszanak, valamint, ahogy a fény játszik az alkotásokkal. Míg Frank de Lentdecker munkái az esti sötétben, mesterséges világításban mutatják meg igazán magukat – a féldrágakövek úgy világítanak mint a csillagok a galaxisban –, addig Katona Szabó Erzsébet műveit a napfény játéka alakítja, szinte minden pillanatban más részletet kiemelve a teljes műből. És ekkor nem csak maga az anyag kel életre, hanem annak környezete is! A művek árnyékai szinte önálló alkotásokként jelennek meg a szemlélő előtt.
Hogyan jöhetett létre a két művész találkozása és ez a különleges kiállítás?
Ehhez egy olyan személyre volt szükség, aki meglátta ezt a hasonlóságot és helyet biztosított mindehhez. Ő nem más, mint Dudás Dezső művészet menedzser, a DD55 Galéria tulajdonosa.
A 2018. február közepéig latható kiállítást L. Péterfi Csaba nyitotta meg.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás