Hírek

Katona Szabó Erzsébet és Frank De Lentdeckerrel közös kiállítása Kölnben

Katona Szabó Erzsébet és Frank De Lentdeckerrel közös kiállítása Kölnben

Natural címmel nyílt meg Kölnben Katona Szabó Erzsébet társkiállítása, aki a DD55 Galériában a belga Frank De Lentdeckerrel közösen mutatkozott be.
Mint az a megnyitón elhangzott, bár a két művész egymástól távol él, más technikával és más anyagok felhasználásával dolgoznak, műveik mégis rendkívüli módon összeillenek, szinte kiegészítik egymást.
Mindkét alkotónál fontos szerepet játszik a természet közelsége, hiszen Katona Szabó Erzsébet bőrt, Frank De Lentdecker pedig féldrágaköveket használ papírra készített műveihez.
Ha egy átlag embernek a bőrről beszélünk, elsőnek biztosan nem a művészet jut az eszébe. Katona Szabó Erzsébet alkotásait azonban a légiesség és lágyság jellemzi, az áttetsző anyag sokkal inkább emlékeztet a finom csipkére, mint a kemény bőrre.
Szintén közös a két művész alkotásaiban, ahogy mindketten a fénnyel játszanak, valamint, ahogy a fény játszik az alkotásokkal. Míg Frank de Lentdecker munkái az esti sötétben, mesterséges világításban mutatják meg igazán magukat – a féldrágakövek úgy világítanak mint a csillagok a galaxisban –, addig Katona Szabó Erzsébet műveit a napfény játéka alakítja, szinte minden pillanatban más részletet kiemelve a teljes műből. És ekkor nem csak maga az anyag kel életre, hanem annak környezete is! A művek árnyékai szinte önálló alkotásokként jelennek meg a szemlélő előtt.
Hogyan jöhetett létre a két művész találkozása és ez a különleges kiállítás?
Ehhez egy olyan személyre volt szükség, aki meglátta ezt a hasonlóságot és helyet biztosított mindehhez. Ő nem más, mint Dudás Dezső művészet menedzser, a DD55 Galéria tulajdonosa.
A 2018. február közepéig latható kiállítást L. Péterfi Csaba nyitotta meg.

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content