Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Képviselő-testületi hírek – Kinek a feladata az egészségügyi ellátás

godollo-CIMER

Vécsey László az egyebek napirendi pontban is szót kért és kapott a képviselő-testület ülésén. A fideszes országgyűlési képviselő ez alkalommal a gödöllői egészségügy ellátással kapcsolatban szólalt fel. Nehezményezte, hogy Gémesi György polgármester rendszeresen állami feladatnak nevezi a járóbeteg szakellátást. Állítása szerint, amikor a város 2013-ban a Tormay Károly Egészségügyi Központ megtartása mellett döntött, a teljes fenntartásra vállalt kötelességet, amibe a személyi- és a tárgyi feltételek is beletartoznak.
Gémesi György válaszában ismét leszögezte: A határozati javaslatban a fenntartói jogosítványokat hosszabbította meg az önkormányzat, ami kizárólag az épületre és az infrastrukturális feltételekre vonatkozik, korábban is ezek tartoztak a városhoz. Az alapellátás az, ami önkormányzati feladat, a többi állami. Álláspontját azzal is megerősítette: Levélben fordult a térségi önkormányzathoz annak kapcsán, hogy lehetne a tüdőgondozót az állam helyett működtetni. Mint elmondta, az érinett önkormányzatok válaszukban leszögezték: ez nem önkormányzati feladat.
A polgármester kijelentette: Gödöllő önkormányzata így is erőn felül vállal az egészségügyi ellátás terén, az alap-, és az ügyeleti ellátásnak is jelentős támogatást ad.
Élve a lehetőséggel, hogy Vécsey László jelen van a képviselő-testület ülésén, Kis Antal önkormányzati képviselő (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) a Pilisi Parkerdő által a Csanak mögötti területen zajló fakivágásokkal kapcsolatban kérte a segítségét. Mint elmondta, a múlt évben és a most végzett fakivágások miatt jelentősen emelkedik a terület zajszintje, mert így elveszti az autópálya felé eső védelmét a terület. Ezzel kapcsolatban azt kérdezte: Lát-e arra esélyt, hogy a megnövekedett zajszint miatt, az autópálya zajvédőfalát meghosszabbítsák?
Kérdésére Vécsey László úgy válaszolt: Ha a képviselő-testület megfogalmazza ezt a javaslatot, akkor továbbítja azt a szakhatósághoz.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás