Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

November 24-én és 25-én változik a H8-as és a H9-es HÉV közlekedése

2018_11_hev

November 24-én és 25-én a H8-as HÉV szerelvényei módosított menetrend szerint közlekednek. A vonatok Rákosfalvától Mátyásföld alsóig szombaton a Gödöllő irányú, vasárnap az Örs vezér tere irányú peronoknál állnak meg mindkét irányban.
Ebben az időszakban a H9-es HÉV helyett az Örs vezér terétől Cinkotáig a H8-as HÉV-vel, onnan Csömör felé a H9-es HÉV-pótló járattal lehet utazni (Cinkota alsó megállóhelyet nem érinti). Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.
A pótlóbusz Csömörön a 419-es busz alábbi megállóiban áll meg:
Csömör, Major utca,
Csömör, Béke tér,
Csömör, Gorkij fasor H,
Csömör, Petőfi Sándor utca.

A kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy ellenkező irányban történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.
A pótlóbusz olyan megállói, amelyek a HÉV menetrendjében eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból a táblázat szerinti HÉV-állomásoknak felelnek meg:
Pótlóbusz megállója
Díjszabás szerinti HÉV-állomás
Csömör, Hunyadi János utca
Csömör, Béke tér
Csömör, Petőfi Sándor utca
Díjszabás szerinti HÉV-állomás
Csömör
A pótlóbuszon a HÉV menetjegyek és -bérletek érvényesek; a jegy nélkül felszálló utasoknak a jegyvizsgálónál kell HÉV-menetjegyet váltaniuk. A pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek díjszabást tekintve azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás