Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Okos zebra kialakítás a Petőfi térnél

zebra

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy  a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Petőfi tér kereszteződésében található zebránál okos zebra kivitelezési munkák miatt 2019. augusztus 9-én pénteken és augusztus 10-én szombaton rövid, időszakos, félpályás útlezárások várható.

Gödöllő Város Önkormányzata pályázatot nyert okos zebra kiépítésére, a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával a Bajcsi-Zsilinszky utca és a Petőfi tér kereszteződésében lévő zebrát alakítják át ennek megfelelően.
Az Safecross Okos Zebra rendszer keretében az út két szélén (megfelelő távolságban az útpadkától) oszlopok kerülnek kihelyezésre, az ezekben lévő szenzorok érzékelik a gyalogosok áthaladását. Amikor az érzékelők bekapcsolnak, egy vezérlő egységen keresztül jelzést adnak az útburkolatba helyezett aktív LED lámpáknak, ezzel megállásra figyelmeztetve a gépjárművezetőket. Ez a jelzés kizárólag addig tart, ameddig a gyalogos áthalad az úttesten. Így a jelzés csak akkor lép működésbe, amikor az valóban indokolt. A rendszer célja, hogy az adott gyalogátkelőnél a járművezetők számítsanak rá, hogy ha villog a LED, akkor gyalogosátkelés történik és meg kell állniuk.

Kérjük, hogy a munkavégzés ideje alatt fokozott figyelemmel közlekedjenek. Megértő türelmüket előre is köszönjük!

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás