Hírek

Szelfi a kerttel

Szelfi a kerttel

Szelfi a kerttel – így foglalta össze gondolatait Katona-Szabó Erzsébet textilművész, a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány kuratóriumának elnöke a GIM-ház új, június 30-án megnyílt kiállításáról, amelyen a vizuális művészetek különböző területein alkotó művészek munkái láthatók. A bemutatott anyag különlegessége, hogy a művek két vagy több művész közös munkájának az eredményei. A GIM-ház kertjéhez kapcsolódó alkotások az átváltozás folyamatát jelenítik meg.
A kiállított anyagot a kiállítás napján három helyszínen lehetett megtekinteni. A kert témáját feldolgozó összeállítás a GIM-ház ihletet adó kertjében és kiállítótermében látható. Izgalmas helyszínként jelenik meg a Remsey-ház kerítése, amelyen képzeletbeli „távcsövek” segítségével az egykori lakók életébe, a kerítésen belüli világ múltjába pillanthatnak be az érdeklődők. A harmadik, kizárólag a megnyitó estjén látogatható helyszín az barokk Kálvária alatti egykori víztározó volt, ahol különleges jég installációk figyelmeztették a látogatókat a mulandóságra.
A rendezvényen Katona-Szabó Erzsébet és dr. Pappné Pintér Csilla Gödöllő alpolgármestere mondott köszöntőt, majd Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora nyitotta meg a kiállítást, amely az idei kulturális tematikus évhez, az Ifjúság évéhez kapcsolódik.
A tárlaton Arató Zoltán formatervező művész, Balázs Imre Barna festőművész, Farkas Pap Éva szobrászművész, Guba Ilka fotóművész, Guba Sándor építész, Hidasi Zsófi textiltervező művész, Incze Mózes festőművész, Ipsics Barbara médiaművész, Konopás Judit Emese hang és tér kutató, Lengyel Gergő formatervező művész, Remsey Dávid grafikusművész, Szesztay Csanád fotóművész és Varga Melinda szobrászművész alkotásai láthatók.

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Skip to content