Hírek

Tóth Judit Pest megye kitüntetettje

Tóth Judit Pest megye kitüntetettje

Pénteken, a hagyományos, decemberi megyenapi ünnepségen, a Megyeházán Tóth Judit, a Gödöllő Táncegyüttes művészeti vezetője átvehette a Közép-Magyarországi Folklórszövetség Pest Megye Népművészetéért díját.
Az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat – elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket; valamint a Pest Megye Díszpolgára címet is.

Tóth Judit néptáncpedagógus, a Gödöllő Táncegyüttes és az Aszódi Podmaniczky Frigyes alapfokú Művészetoktatási Intézmény oktatója, a Veresegyházi Népi Együttes vezető koreográfusa, ma is aktív táncos, megszállott gyűjtő, viselet felhalmozó. A Bagi Muharay Elemér Népi Együttesben, később a Gödöllő Táncegyüttesben járta végig a táncos pálya iránt egyre jobban elköteleződő fiatal táncos és asszisztens útját, melyet alázat, fegyelem, hit, kitartás, rengeteg táncos élmény és emberi példa kövezett számára szilárddá és megmásíthatatlanná.

Kiemelt képünk forrása: pestmegye.hu  fotó: Fényes Gábor

 

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content