Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Újraindult a vonatközlekedés a miskolci vonalon

Újraindult a vonatközlekedés a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon Rákosliget és Pécel között, ahol reggel letört egy vonat áramszedője. A péceli állomáson viszont kigyulladt egy felsővezetékhez tartozó berendezés, ezért továbbra is hosszabb a menetidő – közölte a Mávinform szerda délelőtt az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a berendezést áramtalanították, a vonatokat dízelmozdonyok segítik át az érintett szakaszon.
Hozzátették, a vonatfeltorlódás miatt a menetrendszerű közlekedés lassan, fokozatos áll helyre.
Az utazók a vonatok helyett a BKK járatait is igénybe vehetik: az Örs vezér tere és Pécel között a 169E autóbusszal, az Örs vezér tere és Gödöllő között HÉV-vel, a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között a 2-es metróval utazhatnak. A BKK járatain érvényes vasúti menetjegyekkel, bérletekkel és utazási igazolványokkal is lehet utazni – olvasható a közleményben.
A Mávinform korábbi közleménye szerint szerda reggel nem jártak a vonatok Rákosliget és Pécel között, mert letört egy vonat áramszedője. A másik vágányon pályafelújítás miatt nem közlekednek a vonatok. Egyes gödöllői, hatvani elővárosi vonatok pedig ki is maradhatnak a menetrendből – írták akkor. Ezek miatt a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon 30-60 perccel meghosszabbodott a menetidő.
A műszaki ok miatt elakadt vonatot egy másik mozdony elhúzta a vonalszakaszról – tudatták.
A MÁV arra kéri az utazókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a MÁV-csoport honlapján vagy a Vonatinfó applikáció segítségével.

MTI

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás