Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Waze-felmérés Gödöllőn

Tisztelt érdeklődők! Kedves gödöllői Wazerek!
Köszönjük.
Több mint százan szántak rá időt, hogy kitöltsék azt a kérdőívet, ami a gödöllői Waze-felhasználók szokásait volt hivatott felmérni. Gödöllő Város Önkormányzata ezzel a kérdőívvel már elkezdte azt a munkát, pontosabban azt a folyamatot, ami a városi utakat használók életét-kényelmét hivatott szolgálni. Célunk az, hogy ennek az interaktív navigációs alkalmazásnak a széles körű elterjedése mellett egyre nagyobb mértékben segíthesse az itt élők és a várost „elkerülőútként” használók közlekedését.
Ami a legfontosabb, és határozottan bizakodásra ad okot, hogy a válaszadók 99,1%-a jelezte, hogy már ismeri a Waze-t, és 30%-uk heti rendszeresen használja is. Sőt, a válaszadóknak több mint egynegyede minden alkalommal bekapcsolja, ha autóba ül.
Ami pedig az interaktivitást illeti, vannak olyan autósok, akik mindig szorgalmasan küldenek jelentéseket, de vannak olyanok, akik mérlegelnek. Íme néhány válasz, hogy ki, miért és hogyan küld jelentéseket a Waze-nek: „Ha nem én vagyok a sofőr, akkor tudok küldeni”, „Az információ fontossága alapján”, „Mennyire vagyok ideges”, „Sebesség és a helyzet komolyságától függ. (Baleset vagy időjárási helyzet)”, „Forgalom, akadály, rendőr, torlódás esetén”, „A Waze remek dolog és két éve mindig használom. Viszont nem szeretném, ha az utcánkba behozna olyan forgalmat, ami nem oda való, én sem használom a Waze ajánlásainak jó részét”…
A többség akkor is használja a Waze-t, ha csak Gödöllőn belül közlekedik. És ami a mi szemszögünkből megnyugtató és további erőfeszítésekre indító, hogy a válaszukat beküldők csaknem háromnegyede úgy felelt, hogy a városon belül többet használná az alkalmazást, ha tudja, hogy Gödöllő városa is hivatalosan és gyorsan frissíti a közlekedési információkat.
Nos, mi már elkezdtük az információk folyamatos feltöltését, a használatra biztatunk minden autóst és motorost.
(Mellékelünk pár grafikont a válaszadásokról.)
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás