Gödöllői polgármesteri hivatal

Gazdaság

Gödöllő fenntartható közlekedésének fejlesztése Észak-déli irányú főhálózat I. ütem

Gödöllő Város Önkormányzata - Gödöllő fenntartható közlekedésének fejlesztése Észak-déli irányú főhálózat I. ütemGödöllő Város Önkormányzata - Gödöllő fenntartható közlekedésének fejlesztése Észak-déli irányú főhálózat I. ütem

 

A kedvezményezett neve: GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A projekt címe:  „Gödöllő fenntartható közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú főhálózat I. ütem”
A projekt azonosítószáma: VEKOP-5.3.2-15-2016-00048

A szerződött támogatás összege: 248 340 934 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.31.
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:

Sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően várhatóan 2018. április elején kezdődik a Gödöllői kerékpárút hálózat újabb elemének a kivitelezése. A projekt első szakaszában a biztonságos kerékpározás lehetősége teremtődik meg a Dózsa György úton a Belvárostól egészen a Haraszti útig.

A pályázati támogatás igénylője Gödöllő Város Önkormányzata, mely a VEKOP-5.3.2-15. kódszámú konstrukcióra nyújtott be Támogatási Kérelmet, amely a „„Gödöllő fenntartható közlekedésének fejlesztése: Észak-déli irányú főhálózat I. ütem”” elnevezést kapta, VEKOP-5.3.2-15-2016-00048 azonosítószámmal.

A projekt tartalma Gödöllő Észak-Dél irányú kerékpáros nyomvonalának kiépítése.

A teljes projekt keretében  tervezett nyomvonal: Gödöllőn, a Dózsa György úton a városközpont (Szabadság tér) és a Haraszti út között, továbbá a Haraszti úton egészen a LEAR Corporation bejáratáig tart. A Teghze L. utcán a Tesco mellett átkötés történik az Ádám utcáig, valamint a Rákos patakon egy új kerékpáros híd épül.

A projekt részét képezik még kerékpártámaszok, valamint napenergiával működő köztéri világítótestek. A projekt keretében elkészült az egész településre érvényes Kerékpárforgalmi Hálózati Terv, valamint szemléletformáló kampány valósul meg.

Átadták a Dózsa György úti új kerékpárút szakaszokat

 

Sajtóközlemény

Letölthető dokumentumok
Széchenyi 2020
Megszakítás