Gödöllői polgármesteri hivatal

Hirdetmények

-
-
FELHÍVÁS- szakértők jelölésére az önkormányzati képviselő-testület munkáját támogató szakbizottsági munkára

FELHÍVÁS- szakértők jelölésére az önkormányzati képviselő-testület munkáját támogató szakbizottsági munkára

Gödöllő Város Képviselő-testületének munkáját nyolc szakbizottság segíti, melyekben az önkormányzati képviselők mellett a döntések társadalmasítása érdekében szakértők, illetve a helyi társadalom képviselői is részt vesznek külsős tagként.

A Fidesz-KDNP pártszövetség képviselői az egyenlőség elvén alapuló, részükre biztosított szakmai, bizottsági szakértő státuszokra nem jelöltek személyeket, korlátozva ezáltal a szakbizottsági munka társadalmasításának lehetőségét. A pártszövetség általi jelölés elmaradásának eredményeként továbbra is vannak ellátandó szakértői feladatok, mely nehezíti a bizottságok munkáját, hiszen a szakszerű döntés-előkészítés adja a képviselő-testületi döntéshozatal alapját.

Kérem Gödöllő város polgárait, civil szervezeteit és szakmai közösségeit, hogy jelöljenek szakértőket az önkormányzati bizottságokba. A jelölések olyan személyeket tartalmazhatnak, akik gödöllői lakcímmel és választói jogosultsággal rendelkeznek, illetve semmilyen köztartozással nem rendelkeznek!

A képviselő-testület által elfogadott szervezeti és működési szabályzat (20/2019. (XI. 07.) önkormányzati rendelet) értelmében a testület mellett az alábbi szakbizottságok működnek:
• Jogi és Ügyrendi
• Pénzügyi és Költségvetési
• Gazdasági és Vállalkozásfejlesztési
• Városfejlesztési és Fenntarthatósági
• Kulturális, Ifjúsági és Nemzetközi Kapcsolatok
• Köznevelési és Közösségfejlesztési
• Szociális és Családügyi
• Egészségügyi

Jelöléseiket (maximum egy A/4 oldalas indoklással, a szakmai kompetenciák és a szakbizottság nevének megjelölésével, illetve a jelölt elérhetőségeivel ellátva) – a személyiségi jogokra figyelemmel – zárt borítékban adják le hivatali időben a városháza (Gödöllő, Szabadság tér 6.) polgármesteri titkárságán, vagy küldjék el a szabone.fekete.andrea@godollo.hu titkársági e-mail címre!
A jelölés határideje: december 6. 12:00 óra.
Az önkormányzati törvény értelmében a tagok személyéről a polgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület dönt.

Dr. Gémesi György
polgármester

Megszakítás